Meubelleder is een heel mooi natuurproduct. Het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in onderhoud. Alhoewel voor meubelleder de mooiste huiden worden uitgezocht, is het mogelijk dat u littekens van insectenbeten, schrammen, hoornstoten, nek rimpels en grove poriën- of nerf structuur in uw zitmeubel terugvindt.
Deze plekken ‘werken’ niet meer, ze zijn vergroeid en beïnvloeden de duurzaamheid van het leer niet. Aangezien leder een natuurproduct is, kan er plaatselijk ook verschillende rekvormen voorkomen, waardoor kleine stoffeer afwijkingen onvermijdelijk zijn.
Meubelleder schoonmaak tips
Maak meubelleder nooit schoon met vlekkenwater, oplosmiddelen, terpentine of schoenen crème.
- Behandel vlekken meteen
- Gebruik voor het dagelijks onderhoud altijd een zachte, schone doek of zeem en stof regelmatig af.
- Reinig en voedt het meubelleder 2 tot 4 keer per jaar met het juiste leder onderhoudsproduct. Zo houdt u het leder soepel.
- Hard wrijven moet op alle ledersoorten worden vermeden.
- Op plaatsen waar hoofd of handen in aanraking komen met het leer, bestaat kans op vetaanslag. Op die plaatsen dient u dan ook extra zorg aan het onderhoud te besteden.
- Vlekken op meubelleder kunt u in het algemeen met een zachte licht vochtige doek of zeem te lijf gaan.
Tips voor gebruik
- Gebruik de armlegger en de rugleuning niet als zitplaats of opstapje.
- Een sleutelbos of portemonnee in de achterzak verhoogt de slijtage van het leder op de zitting.
- Kijk uit met spijkerbroekstof. Deze kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leder, waardoor slijtage wordt versneld.
- Zet de meubel niet in te fel zonlicht, anders verkleurt het leder snel en ontstaan er op den duur barstjes in de laklaag.
- Tegen nagels van huisdieren is meubelleder niet bestand.
Leder is altijd te herstellen. Mocht er toch een schade zijn ontstaan. Hoe erg de schade ook is een goed meubelreparatie bedrijf kan de schade herstellen. Er zijn verschillende herstelmogelijkheden zoals een spotrepair reparatie of zelf vervanging van bepaalde delen.
Tip die geld bespaart
Meeste schades kunt u zonder problemen declareren bij uw inboedelverzekering. Denk dan aan een kras, scheur of transportschade.Laat een schade dan ook altijd op tijd repareren. Ten eerste is het resultaat dan veel mooier en ten tweede in veel gevallen kost het niets.